12.02.2018 Novinky

Sladké kornútky s marcipánom, horkou čokoládou a jahodami

Ingrediencie:

600 ml mlieka

150 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

2 lyžičky roztopeného masla

1 žĺtok

300 g hladkej múky špeciál

Dochutenie: mrazom sušené jahody, pravý mandľový marcipán, horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa

 

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujme hladké cesto. Cesto si môžeme rozdeliť na tri časti a do každej pridať želanú príchuť: rozdrvené mrazom sušené jahody, na jemno nastrúhaný marcipán, horkú čokoládu. Cesto dávkujeme ako pri malých slaných oblátkach. Z tejto dávky upečieme približne 100 ks kornútkov.

 

Náš tip:

Roztopíme horkú čokoládu s trochou kokosového oleja. Kornútky namáčame v horkej čokoláde. Ešte pred stuhnutím čokolády môžeme prizdobiť mandľovými lupienkami, drvenými mandľami, karamelizovanými orieškami, mletými orieškami, sušeným ovocím… Ozdobené kornútky necháme stuhnúť na chladnom mieste. Pred podávaním ich môžeme naplniť sľahačkou alebo krémom podľa vlastnej chuti.