Ako správne používať včelí vosk 🐝

8 apr 2021 | Blog

Včelí vosk je prírodný produkt včiel, ktorý má mnohostranné využitie. Jedným z nich je ako výborný konzervant pečúcich platní na našom oblátkovači Wafee.

Ochrana spočíva v  ošetrení a zakonzervovaní pečúcich platní, čím sa predchádza korózii a tiež zabraňuje prípadnému lepeniu cesta.

Pečúce platne stačí ošetriť včelím voskom iba raz, a to najlepšie po každom skončení pečenia oblátok (tiež záleží, aké množstvo oblátok pečiete a ako často).

 

Zásady používania včelieho vosku:

🐝 Pečúce platne nechajte zohriať – dbajte na bezpečnosť, hrozí nebezpečenstvo popálenia.

🐝 Včelí vosk zabaľte do bavlnenej handričky alebo použite naše praktické ľanové vrecúško.

🐝 S takto pripraveným voskom premažte ešte horúce pečúce plochy i okraje platní   – stačí malé množstvo, určite nenechajte vosk stekať dolu po pečúcich platniach.

🐝 Dbajte pritom na zvýšenú opatrnosť.

 

Pred odložením oblátkovača je vhodné umiestniť medzi pečúce platne mastný papier na pečenie, NIKDY nie papierový obrúsok (viaže vlhkosť).

V prípade, že pečúce platne sú čisté a ošetrené, ale  aj napriek tomu sa oblátky lepia, je treba upraviť oblátkové cesto – NIE DODATOČNE MAZAŤ VOSKOM.

V žiadnom prípade nepoužívajte  jedlý olej, pretože po čase vyvolá práve opačný efekt – oblátky sa začnú lepiť na platne a špecificky zapáchať.

Nesprávnym používaním včelieho vosku, môžete výrobok znehodnotiť (zatečenie vosku do elektroinštalácie). Takéto znehodnotenie výrobku nepodlieha reklamácii.

 

Dúfam, že sme vám trochu bližšie objasnili zásady používania. Prosím zoberte si ich k srdcu, aby ste predišli nechceným situáciám a držali svoj oblátkovač v primeranej starostlivosti. Zaslúži si to : )

S milým pozdravom

Váš Wafee tím 🐝