„Keď to nejde“ alebo NEVYDARENÉ oblátkové cesto
Milí naši, poznáte to... Pripravené všetky potrebné prísady. Mlieko zohriate. Maslo roztopené. Cukor rozpustený. Misky, naberačky nachystané. Mixér vrndží. Oblátkovač sa hreje... A my vo víre každodenných povinností, očakávaných i neočakávaných okolností si radi prácu...
Ako správne používať včelí vosk 🐝
Včelí vosk je prírodný produkt včiel, ktorý má mnohostranné využitie. Jedným z nich je ako výborný konzervant pečúcich platní na našom oblátkovači Wafee. Ochrana spočíva v ošetrení a zakonzervovaní pečúcich platní, čím sa predchádza korózii a tiež zabraňuje...
Spomienka na spoluprácu s Lenivou kuchárkou
Takto pred tromi rokmi sme obdarili náš Oblátkovač Wafee aj krstným menom. Pri tejto príležitosti sme oslovili známu a veľmi šikovnú blogerku Lenivú kuchárku (Veroniku Čopíkovú) do spoločnej pri pečení oblátok a vytvorení ďalšieho chutného receptu. Výsledkom boli...
💙Modrá je dobrá !!!
... alebo Oblátkovač Wafee v ľudovom štýle Majolika. Tento rok sme si pre vás pripravili obzvlášť chutnú novinku. A tohoročné oblátky sa budú vynímať (nielen) na modranskom riade. Keďže za náš prvý maľovaný oblátkovač s vajnorským motívom sme zožali veľkú pochvalu,...
Bryndziačiky
Ingrediencie: 600 ml mlieka 1 a ½ lyžičky soli 1 žĺtok 1 lyžička masla 125 g bryndze 300 g hladkej múky špeciál rasca podľa chuti Postup: Všetky prísady zmiešame a vypracujeme hladké cesto, aby bryndza nezostala v hrudkách. Pečieme malé oblátky. Náš...
Mak Chilli Sezam
Ingrediencie: 600 ml mlieka 1 a ½ lyžičky soli 1 žĺtok 1 – 2 lyžičky masla 300 g hladkej múky špeciál Dochutenie: mak, chilli, sezam Postup: Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré si rozlejeme do 3 misiek a pridáme príchute podľa...