Bryndziačiky
15.03.2018 Novinky

Bryndziačiky

Ingrediencie: 600 ml mlieka 1  a ½ lyžičky  soli 1 žĺtok 1 lyžička masla 125 g bryndze 300 g  hladkej múky špeciál rasca podľa chuti   Postup: Všetky prísady zmiešame a vypracujeme hladké cesto, aby bryndza nezostala v hrudkách. Pečieme malé oblátky.   Náš tip: Namiesto klasických malých oblátok skúste piecť (dávkovať) ešte o čosi menšie […]

celý článok
Mak  Chilli  Sezam
14.03.2018 Novinky

Mak Chilli Sezam

Ingrediencie: 600 ml mlieka 1 a ½ lyžičky soli 1 žĺtok 1 – 2 lyžičky masla 300 g hladkej múky špeciál Dochutenie: mak, chilli, sezam   Postup: Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré si rozlejeme do 3 misiek a pridáme príchute podľa želania.   Náš tip: Zvolenú príchuť odskúšajte najprv v malom množstve […]

celý článok
Tradičný motív na oblátke
12.03.2018 Blog

Tradičný motív na oblátke

Pri príležitosti Veľkej Noci sme pre vás pripravili oblátkovač Wafee s novým motívom IHS Kríž. Pri jeho výrobe sme sa nechali inšpirovať tradičnými kresťanskými znakmi, ktoré súvisia s týmto najstarším a najvýznamnejším sviatkom kresťanského cirkevného roka. Tieto znaky možno vidieť na starodávnych kliešťoch. Kliešte boli tradičný nástroj na pečenie oblátok, pochádzajúci z 18. storočia. Vážil približne […]

celý článok
11 rád pre pohodové oblátkovanie
08.03.2018 Blog

11 rád pre pohodové oblátkovanie

Milí moji nadšenci pečenia. Rada by som sa s Vami podelila o moje postrehy pri pečení oblátok. Tí skúsení majú iste svoje finty, ale pre nováčikov sa hodia. 1. Základné ingrediencie Pre mňa je základom dobrého cesta mlieko 3,5 % čerstvé, maslo 82 % a múka hladká špeciál 00. Jasné, že upečiete aj z vody […]

celý článok