Oblátkovač ako vyšívaný…
Oblátkovač Wafee nazývame právom „Umelcom s chuťou tvoriť oblátky“. Všetko tradičné a kvalitné z čias našich predkov sme ponechali, no zároveň sme ho obdarili vyšším komfortom a praktickosťou. Naším zámerom bolo i takto prispievať k navráteniu zvykov a tradícií do...
„Keď to nejde“ alebo NEVYDARENÉ oblátkové cesto
Milí naši, poznáte to... Pripravené všetky potrebné prísady. Mlieko zohriate. Maslo roztopené. Cukor rozpustený. Misky, naberačky nachystané. Mixér vrndží. Oblátkovač sa hreje... A my vo víre každodenných povinností, očakávaných i neočakávaných okolností si radi prácu...
Ako správne používať včelí vosk 🐝
Včelí vosk je prírodný produkt včiel, ktorý má mnohostranné využitie. Jedným z nich je ako výborný konzervant pečúcich platní na našom oblátkovači Wafee. Ochrana spočíva v ošetrení a zakonzervovaní pečúcich platní, čím sa predchádza korózii a tiež zabraňuje...
Spomienka na spoluprácu s Lenivou kuchárkou
Takto pred tromi rokmi sme obdarili náš Oblátkovač Wafee aj krstným menom. Pri tejto príležitosti sme oslovili známu a veľmi šikovnú blogerku Lenivú kuchárku (Veroniku Čopíkovú) do spoločnej pri pečení oblátok a vytvorení ďalšieho chutného receptu. Výsledkom boli...
💙Modrá je dobrá !!!
... alebo Oblátkovač Wafee v ľudovom štýle Majolika. Tento rok sme si pre vás pripravili obzvlášť chutnú novinku. A tohoročné oblátky sa budú vynímať (nielen) na modranskom riade. Keďže za náš prvý maľovaný oblátkovač s vajnorským motívom sme zožali veľkú pochvalu,...
Bryndziačiky
Ingrediencie: 600 ml mlieka 1 a ½ lyžičky soli 1 žĺtok 1 lyžička masla 125 g bryndze 300 g hladkej múky špeciál rasca podľa chuti Postup: Všetky prísady zmiešame a vypracujeme hladké cesto, aby bryndza nezostala v hrudkách. Pečieme malé oblátky. Náš...