💙Modrá je dobrá !!!

22 okt 2020 | Blog

… alebo Oblátkovač Wafee v ľudovom štýle Majolika.

Tento rok sme si pre vás pripravili obzvlášť chutnú novinku. A tohoročné oblátky sa budú vynímať  (nielen) na modranskom riade.
Keďže za náš prvý maľovaný oblátkovač s vajnorským motívom sme zožali veľkú pochvalu, rozhodli sme sa ísť do „toho“ znovu. Latku sme sami sebe nastavili dosť vysoko, preto sme dlhšie zvažovali jeho ďalší – opäť limitovaný „facelift“.

Každopádne pre jeho tradičný význam sme chceli zotrvať v ľudovom štýle. Takpovediac sme sa nechali očariť Modranskou keramikou pre jej krásne vzory a ornamenty, ktoré perfektne zapasovali aj do samotného stroja. To bol vlastne ten najťažší oriešok. S výberom konkrétneho motívu ste nám pomohli aj vy, za čo sme vďační a zároveň radi, že ste sa o to mohli pričiniť. My sme zase pre našu – i vašu nerozhodnosť urobili malý kompromis, ktorý viedol k veľkej radosti!

Ďakujeme za všetky vaše hlasovania, postrehy a komentáre, pochvaly… Nepochybne prispeli k výslednému výzoru Wafeeho. A presne takto sme si to predstavovali. Myslím, že sa nám spolu podarilo vytvoriť opäť exkluzívny kúsok, ktorý tak poteší oko i žalúdok. Tradičné umenie zostáva pri všetkej úcte zachované, oblátky budú chrumkať rovnako.

S unikátnym *ručne maľovaným* motívom nám aj tentokrát pomohla prešikovná umelkyňa Saška, ktorá sa s touto úlohou popasovala opäť bravúrne. Veď posúďte sami ! Prikladáme fotodokumentáciu, nech nehovoríme len tak do vetra. Každý jeden kus je unikát svojho druhu, na každom jednom kuse je kus ľudskej práce a lásky, ktorú doň umelec vkladá : ) ako aj v každej jednej upečenej oblátke – lebo oblátky sa jednoducho nedajú piecť INAK AKO S LÁSKOU !!!

Ďakujeme za vašu priazeň a zostávame

S milým pozdravom
Váš Wafee tím💙